Pe lângă materiale, modele, stiluri, culorile ocupă un loc de cinste în alegerea ținutei perfecte la reducere. Nu trebuie să fim artiști ca să ne dăm seama că anumite culori merg mai bine cu altele sau că tot ce e prea strident în partea de sus trebuie estompat în partea de jos printr-o culoare neutră și invers. Sunt reguli de bun-simt care se regăsesc și in felul în care ne decorăm casa, spre exemplu.
Negrul înseamnă să mergem întotdeauna la sigur și să nu riscăm nimic. Dar uneori este, de asemenea, frumos să te distrezi cu alte culori. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să știți cum să dozați, să coordonați și să asamblați.
1) Așezați culorile în locul potrivit
Culori neutre, întunecate, strălucitoare, deschise … Nu este întotdeauna ușor să știi unde să le așezi. Regula este destul de simplă atunci când cauți haine la reducere. Nuanțele întunecate precum negru, gri închis sau albastru își găsesc cu ușurință locul pe pantaloni, fuste și pantaloni scurți. Într-adevăr, acestea din urmă alungesc și reduc toate siluetele. Dimpotrivă, culorile mai deschise și mai vibrante sunt perfecte pentru bluze pentru că luminează tenul.
2) Nu purtați mai mult de trei culori în același timp
Probabil că știți această regulă de aur atunci când cumpărați haine la reducere: nu purtați niciodată mai mult de trei culori pe ținută. Într-adevăr, dacă acumulați mai mult de trei nuanțe diferite, riscați să oferiți prea multe informații și să provocați un dezechilibru asupra siluetei. Dintre aceste trei culori, puteți asocia două tonuri neutre cu o culoare puternică sau invers. Pentru a analiza textura și culorile hainelor la reducere prezente în magazinele online, noi vă recomandăm să consultați catalogul about you, iar dacă doriți să faceți o achiziție cu livrare în toată țara, folosiți cu încredere codul de reducere about you oferit de codurireducere.ro
3) Potriviți contrastele culorilor complementare
Cealaltă tehnică de a combina culorile fără a face greșeli este să te joci cu nuanțe complementare. Pentru a face acest lucru, aruncați o privire la roata de culori – este un cerc format din cele trei culori primare (albastru, galben și roșu) și derivatele lor (culorile secundare și terțiare). Pentru a asocia două culori complementare, trebuie doar să luați două nuanțe care contrastează. Exemplu: roșu vs verde, galben vs violet sau chiar portocaliu vs albastru. Pentru a le purta, alegeți culoarea deschisă pentru partea corpului pe care doriți să o evidențiați și culoarea mai închisă pentru partea pe care doriți să o ascundeți.
4) Se amestecă culorile acromatice
Acestea sunt așa-numitele culori „neutre”. Există, de exemplu, întreaga paletă de nuanțe pastelate. Aceste culori nu sunt toate foarte saturate, le puteți amesteca foarte ușor. Indiferent dacă este vorba de liliac, galben deschis, verde mare, albastru deschis sau roz nud. Vor merge întotdeauna împreună.
5) Cunoașteți asocierile de culori care funcționează întotdeauna
Există combinații de culori care funcționează întotdeauna. Este foarte util să le aveți în vedere, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la ce va merge cu o anumită ținută.
– Albastru închis cu culori calde precum roșu, portocaliu și galben.
– Albastru electric cu culori neutre precum bej, gri și maro.
– Violet cu turcoaz, albastru verde, verde, verde crud și gri.
– Portocaliu cu maro, gri, verde închis.
– Galben cu roșu, maro și albastru.
– Combinația de culori pastelate: roz pal, albastru, liliac, verde marin și gri.