Imediat ce vara își intră în drepturi ori dă semne de încălzire, apar inevitabil țânțarii. Sezonul acestora începe undeva de prin luna iunie, dar oamenii încep să fie deranjați de aceștia încă din luna mai. Pe lângă faptul că aceștia pot transmite diverse boli la adulți și copii, cel mai enervant este faptul că nu ne lasă să ne odihnim nopțile, aceștia fiind atrași de dioxidul de carbon pe care îl eliminăm, astfel ei făcându-și traseu către capul nostru. Acesta este motivul pentru care îi auzim frecvent. Bâzâitul provinte de la bătăile aripilor care sunt între 300 și 600 de bătăi pe secundă. Ce mai trebuie să știți despre tânțari este faptul că femela este cea înțeapă și se hrănește cu sânge animal ori uman, masculii fiind vegetarieni. Cele mai predispuse zone invadate de țânțari sunt cele de lângă ape și bălți.
Ce sunt plasele de țanțari?
Plasele de insecte sunt niște plase execuate din profil de aluminiu, balamale, mânere pentru deschidere-inchidere, clipsuri( pe bază de magneți), pentru a ține plasa de țânțari inchisă, colțare, pentru a imbina profilul de aluminiu, un șnur, ce menține plasa de țânțari în profilul aluminiului și balamale pentru a prinde plasa de profilul de termopan existent.
De ce ai nevoie de o plasă de insecte?
Pentru că vara ai nevoie de aer curat ori rece pe timp de noapte și odihnă, adesea proprietarii de apartamente ori case apelează la servicii de fabricare și montare plase țânțari Iași. Aceste firme se deplasează la domiciliul dumneavoastră, iau măsurile geamurilor și revin în timp util cu plasele la domiciliul dumneavoastră. Prețurile pornesc de la 50 lei plasa iar montajul este gratuit. Pentru a intra mai repede în posesia plaselor de insecte, adesea proprietarii transmit direct măsurătorile agenților cu ajutorul ghidurilor online ce îi ajută să măsoare singuri geamurile la care au nevoie de plase.
Ce tipuri de plase de țânțari există?
Cel mai popular model de plasă țânțari este plasa cu balamale. La acest model îi se mai adaugă plasa cu cleme, plasa cu toc propriu, pentru uși, plase insecte tip rulou, plase tip plisse pentru ferestre, plase tip plisse uși, plase tip glisante(pentru balcoane, terase ori sere) și plase încorporate. Cu atât de multe opțiuni, noi vă recomandăm să discutați cu firmele producătoare și să vă sfătuiți ce tip de plasă vă este mai utilă.
Ce boli pot transmite țânțarii?
La momentul actual, pe Pământ există peste trei mii de specii de țânțari și omoară peste un milion de oameni anual din cauza bolilor pe care aceștia le transmit. Printre acestea se regăsește malaria ori virisul West Nile, care a ucis 42 de români în anul 2018. Din cauza încălzirii globale, tot mai multe specii noi de țânțari apar în România, specii ce pot aduce bolile tropicale în casele noastre. Pentru a evita mâncărimile și înțepăturile acestora cât și a beneficia de un somn odihnitor, vă recomandăm să vă instalați o plasă de țânțari pentru a vă bucura de confortul casei dumneavoastră.
Cum combat autoritățile invaziile de țânțari?
Adesea, autoritățile marilor orașe combat invaziile de țânțari degajând în atmosferă substanțe speciale, adesea noaptea, pentru a combate invazia de insecte. Acest demers este unul lăudabil, dar ineficient dacă prindem câteva zile de ploaie substanța nu-și poate face efectul scontant, iar țânțarii scapă teferi și nevătămați.